Kadınlar Büyükşehirle, Ürünlerini Kazanca Dönüştürüyor

​​​​​​​ÜRETİCİ KADIN STANTLARINDAN TOPLAMDA 4 BİN 587 KADIN YARARLANDI

Kadınlar Büyükşehirle, Ürünlerini Kazanca Dönüştürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, üretici kadınları bir araya getirmek ve ekonomilerine katkı sağlamak adına başlattığı Üretici Kadın Stantlarına, Mersin’in üreten kadınları yoğun ilgi gösterdi.

2,5 yıl önce başlayan projeden, şimdiye kadar 4 bin 587 üretici kadın yararlandı. Her ay farklı lokasyonlarda kurulan stantlar; 8-9 Eylül’de Akdeniz ilçesi içerisinde Yoğurt Pazarı’nda, 15-16 Eylül’de ise Tarsus Kültür Park’ta kurulacak.

Kendi ürettikleri doğal gıda ürünleri ile el emeği kullanılabilir kişisel ve süs eşyalarını bu stantlarda sergileyen kadınlar, kazandıkları para ile ev ekonomisine katkı sağlarken, hem sosyalleşiyor hem de emeğini görünür kılıyor.

Şimdiye kadar 4 bin 587 kadın yararlandı

www.mersin.bel.tr ve Teksin üzerinden doldurulan form ile başvuru yapan kadınların, evde üretim yapıyor olması şartı aranıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı ilçelerde farklı zamanlarda düzenlediği Üretici Kadın Buluşmaları’nda bir araya gelen kadınlar kurulan stantlarda, evde ürettikleri doğal ve organik gıda ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Stantlarda, el emeği gıda ürünlerinin yanı sıra, yine kadınların yeteneklerini ortaya koyarak oluşturduğu kişisel ve süs eşyaları da sergileniyor. Yıllardır evde üreten ve ürettiğini satacak bir ortam bulamayan üretici kadınlar, Büyükşehir’in projesi ile ürünlerini kazanca dönüştürüyor. İlçe ilçe kurulan stantlarda kadınlar bir yandan sosyalleşirken, bir yandan da ürünlerini pazar aracılığıyla doğrudan tüketiciye ulaştırıyor.

“25 lokasyonda 385 kez Üretici Kadın Standı kuruldu”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Burcu Sert, üretici kadın stantları ile ilgili genel bilgi vererek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Üretici Kadın Stantları, yaklaşık 2 buçuk yıldan beri periyodik olarak değişik lokasyonlarda kuruluyor. Kayıtlarımızı mersin.bel.tr ve Teksin üzerinden alıyoruz. Üretici Kadın Stantları bu zamana kadar 13 ilçemizde 25 ayrı lokasyonda ve toplamda 385 kez kuruldu. Genelde tüm özel günlerde kurulumu yapıyoruz” diye konuştu.

Sert, Eylül ayında kurulacak stantların yer ve tarih bilgisini de vererek, “8-9 Eylül’de Yoğurt Pazarı’ndayız. Mut, Gülnar ve Anamur’dan kadın üreticilerimiz gelecek, doğal ürün satışları olacak. 15 ve 16 Eylül’de ise Tarsus Kültür Park’tayız. Kadın elinden üretime destek için tüm Mersinlileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Üretici Kadın Stantlarına davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER