Gençler Kalfa Programı İle Savunma Sanayi Sektörüne Kazandırılacak

Gençler Kalfa Programı İle Savunma Sanayi Sektörüne Kazandırılacak

Gençler Kalfa Programı İle Savunma Sanayi Sektörüne Kazandırılacak

İŞKUR Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre; “T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türkiye İş Kurumu arasında savunma sanayii sektörüne yönelik işgücü ihtiyacının karşılanabilmesi ve ihtiyaç duyulan yetkinliklerin kazandırılması çerçevesinde 10.05.2023 tarihinde imzalanan işbirliği protokolüne istinaden T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından oluşturulan KALFA Programı doğrultusunda üniversite mezunu gençlerin bilgi yoğun ekonominin ön planda olduğu savunma sanayi alanında düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile sektöre kazandırılması hedefleniyor.

Yapısal analiz ve tasarım uzmanı, gömülü sistemler uzmanı, radar ve haberleşme sistemleri uzmanı, itki ve motor sistemleri uzmanı ve siber güvenlik uzmanı mesleklerinde en fazla 6 ay sürecek şekilde düzenlenecek mesleki eğitim kursları ile ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlanarak savunma sanayii alanında yetişmiş nitelikli insan gücü artırılması amaçlanıyor.

Eğitimleri başarıyla tamamlayarak mezun olan gençlerin ASELSAN,  HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TEI, STM ve SSTEK’de istihdamları sağlanacak. Mezun kursiyerler, bu firmaların iş ortağı olan alt yüklenicilerin bünyesinde de istihdam edilebilebilmesinin amaçlandığı KALFA programıyla genç mezunların yeteneklerinin yetkinliğe dönüştürülmesi ve gençlerimiz ile sektör profesyonellerinin bir araya getirilerek savunma sanayimizin nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi hedefleniyor.

“Üniversitelerin mühendislik ve temel bilim fakültelerinden yeni mezun olmuş veya lisans mezuniyetinden sonra en fazla iki yıl geçmiş ve 27 yaşından gün almamış gençler KALFA Programına başvuru yapabiliyor. KALFA Programında bu yıl depremzede gençlere öncelik veriliyor. İŞKUR’un desteğiyle programa kabul edilen depremzede eğitim desteği sağlanıyor. Bu gençlerimizi 16 hafta yerine 12 haftalık hızlandırılmış ‘KALFA Afetzede Özel’ adını verdiğimiz yoğun bir eğitim programına dâhil ederek programı başarı ile bitiren gençlerin sektörde istihdam edilmesi hedefleniyor. Programa dâhil olacak gençlere birer yetkinlik karnesi veriliyor. Hem SSB hem de YÖK ve İŞKUR’dan onaylı olacak olan bu sertifika, gençlerin diplomalarına da bir kaldıraç etkisi yapması amaçlanıyor.”

Protokol kapsamında yürütülecek mesleki eğitim kursları için başvurular www.vizyonergenc.com internet sitesi üzerinden 09.06.2023 tarihine kadar devam edecek olup ilk grup eğitimler için depremzede gençlerin başvuruları öncelikli olarak kabul edilecektir”Denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2023, 14:23

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER