Altunok, kadın kooperatifini ziyaret etti

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Taşeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek kadınlarla görüştü.

Altunok, kadın kooperatifini ziyaret etti

Altunok, kadın kooperatifini ziyaret etti

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Taşeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek kadınlarla görüştü.

Taşeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini gezen Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, kadınlar tarafından üretilen el emeği göz nuru çalışmaları yerinde inceleyerek Kooperatif Başkanı Yeşim Altun’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kooperatif Başkanı Yeşim Altun, Belediye Başkanı Altunok’a verdiği bilgide, “Taşeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olarak Silifke Yörük Günleri adı altında programlar hazırlamayı düşünüyoruz.  Amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizi  kooperatifimiz bünyesinde hazırladığımız, Silifke’mize özgü tarım ürünlerini,  yöresel yemeklerimizi, coğrafi işaretli  ürünlerimizi, ahşap yemek  kaşığımızı ve el dokumaları hediyelik eşyalarımızla ilçemizi tanıtmayı hedefliyoruz. Biz kadınlara verdiğiniz destek ve imkanlarla hem kadınlarımızı üretime yönlendireceğiz, hem de üreten kadınlarımızı tek çatı altında toplayacağız. Öncelikli hedefimiz Silifke’mizi ve tüm değerlerimizi yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtmaktır. Bizlere bu imkanı sunan siz değerli belediye başkanımıza ve kadın üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek hazırladıkları ürünler ve yeni projeleri hakkında bilgiler de verdi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta konuşmasında, “Siz kadınlarımızın  elinin değdiği her şey güzelleşiyor. Birbirinden güzel çalışmalarınızı inceledim, hepsi ayrı bir güzel ve ayrı bir özellik taşıyor. Biz de belediye olarak  her daim üreten, emek veren, hayata değer katan tüm kadınlarımızın yanında olma görev ve bilinci ile kadın girişimlerimize desteklerimiz sürecektir. Kadını üretime yöneltmek ve aile ekonomisine katkı sağlaması fikriyle başlattığınız bu çalışmaların ilçemiz Silifke’ye ve kadınlarımıza büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum.  Biz de belediye olarak ilçemizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarımızla ilçemiz ve halkımız için yeni projeler üretmeye ve belediyemizin imkanları ölçüsünde bu sivil toplum kuruluşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Taşeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında başarılı çalışmalar yürüten kadınlarımıza ve Kooperatif Başkanımız Yeşim Altun’a çalışmalarında başarılar diliyorum. Belediye olarak her zaman üreten ve istihdama katkı sağlayan kadınlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER