Vali Pehlivan, “Fikir Otobüsü” Ödül Törenine Katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Fikir Otobüsü” Liseler Arası Girişimcilik Ve Yenilikçi Projeler Yarışması 2023 Dönemi Ödül Törenine Katıldı

Vali Pehlivan, “Fikir Otobüsü”  Ödül Törenine Katıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ana iş birliği çerçevesinde, Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle gerçekleştirilen Fikir Otobüsü Liseler arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması 2023 dönemi ödül törenine katıldı.

Vali Pehlivan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen ödül töreninde yapmış olduğu konuşmasında; “Mersin İlimizde geçen yıl göreve başladığım günlerde Fikir Otobüsü Projesi’nden haberdar olmuş, projeleri değerlendirme etkinliklerine katılmıştım. O programda jürilik görevi de yaptık. Her biri birbiri kadar kıymetli ve özenle hazırlanmış 6 proje hakkında değerlendirmemizi yaparak notlarımızı vermiştik. Dereceye giren projeler başta olmak üzere bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.
Bu sene de düzenlenen yarışmalara, 600 civarında proje katılımının olması hepimizi çok memnun etti. 600 projeden son 6’ya kalan projeler hakkında tekrar jürilik yaptık ve 1. olan proje ulusal düzeyde birincilik aldı. Bu proje, Avrupa'da da takdirle karşılanarak dereceye girdi ve ödüle layık görüldü.

Bugün 19 Eylül Gaziler Günü olması nedeniyle erken saatlerden itibaren çeşitli etkinlikler yaptık. Gazilerimizi ziyaret ettik. Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz ile bir araya geldiğimizde milli ve manevi duygularımız coşuyor, yoğunlaşıyor. Bununla birlikte sorumluluklarımızı ve vefa borcumuzu bir kere daha hatırlıyoruz. Vatanımızın birliği, beraberliği için canını feda eden aziz şehitlerimizin varlığı ve canını feda etmeyi göze alarak kanını akıtan Gazilerimizin varlığı bugünlerimizin ve yarınlarımızın teminatıdır. Bizlere, onların hatıralarına sahip çıkmak düşüyor. Bunun anlamı da her alanda çok çalışmak, fikir üretmek, proje üretmektir. Siz kıymetli gençlerimiz, öğretmenlerinizin rehberliğinde geliştirdiğiniz projelerle Şehitlerimiz ve Gazilerimizin gözünü arkada bırakmıyorsunuz, bırakmayacaksınız.
Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Türkiye Yüzyılına”, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Bu adımları atarken diyoruz ki; her alanda var olmak istiyoruz ve var olacağız.
Yüzyıl önceyi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Milli Mücadeleyi, Kurtuluş Savaşını, kahraman ecdadımızı milletçe her daim hatırımızda tutuyor; Cumhuriyetin ilanı ile birlikte konulan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda bugün geldiğimiz noktada fikir ve proje üreterek, eser ortaya koyarak ilerliyoruz.
Siz kıymetli gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu başarılar,inancın, çabanın ve çalışmanın somut göstergeleridir. Ürettikçe bütün gençlerimizin özgüveni artacak. Başardıkça da sadece bilimde ve teknolojide değil, uluslararası düzeyde yer eden projelerle ekonomide, sanatta, kültürde, sporda başarılar daha da güçlü bir şekilde geleceğe yürümemize vesile olacaktır. Başarı yolunun taşlarını hep beraber döşeyeceğiz ve gelecek nesillere de daha güçlü bir Türkiye'yi emanet edeceğiz. Bu şekilde de vatanımıza olan borcumuzu ödemiş olacağız.
Yarışmalara katılım sağlayarak proje üreten bütün gençlerimiz ve onları yetiştiren öğretmenleri bizim gözümüzde birincidir. Ulusal düzeyde marka haline gelen “Fikir Otobüsü” projesi artık uluslararası bir marka haline geliyor. Önümüzdeki yıl daha fazla katılım olacaktır. Mersin İli olarak Tekno-Fest’e ev sahipliği yapmaya talip olduk. Talip olmamıza en büyük gerekçe de öğrencilerimizin öğretmenleri ile birlikte ürettikleri projelerdir. Değişik başlıklar altında 2-3 yıl içinde 100 bine yakın proje üretmiş durumdayız. Tekno-Fest’e en çok proje götüren İllerin başında geliyoruz.
Fikir Otobüsü Projesi’nde emeği geçen ilgili bütün kurum ve kuruşlarımızı, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tekrar tebrik ediyorum,başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Osman Kiper de birer konuşma gerçekleştirdiler.

Konuşmasının ardından Vali Pehlivan ve törene katılanlar tarafından, Fikir Otobüsü Liseler arası Girişimcilik ve Yenilikçi Projeler Yarışması’nda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER