Toroslar'da Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı

Toroslar Belediyesinden, Üniversite Öğrencilerini Sevindirecek Eğitim Yardımı

Toroslar'da Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yardımı

Toroslar Belediyesinden, Üniversite Öğrencilerini Sevindirecek Eğitim Yardımı

“Lisans Öğrencileri 3 Bin 200 TL, Önlisans Öğrencileri Bin 600 TL Destek Alacak”

Toroslar Belediyesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin eğitim sürecine verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 3 bin 200 TL, önlisans öğrencilerine ise bin 600 TL yardım yapacak.

Toroslar Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı’nın gündeminde yer alan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı oy birliğiyle kabul edildi.

ÖSYM tarafından yapılan 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik Vakıf Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu kazananlar bu yardımdan yararlanabilecek.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesinin karşılıksız eğitim yardımı için başvuruda bulunabilecek.

“Eğitim Yardımımızı, Öğrencilerimize En Kısa Zamanda Ulaştıracağız”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, eğitim yardımının öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek; “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 3 bin 200 TL, 2 yıllık bölümleri kazanan öğrencilere de bin 600 TL karşılıksız yardımda bulunacağız. Eylül ayı içerisindeyiz. Bu yardımların öğrencilerimize bir an önce ulaşmasını istiyoruz. Onların yüzlerinde bir tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Başkan Yılmaz, eğitim yardımı ile ilgili başvuru şartlarının en yakın zamanda belediyenin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağının bilgisini de verdi.

“Şehit Jandarma Er Samet Ağır’ın İsmi Toroslar’da Yaşayacak”

Toroslar Belediyesi, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin isimlerini ilçede bulunan parklarda yaşatmaya devam ediyor.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında, 2015 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit düşen Jandarma Er Samet Ağır’ın isminin, Portakal Mahallesi sınırları içerisindeki yaklaşık 2 bin 390 metrekarelik alanda yer alan parka verilmesine ilişkin konu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi

Başkan Yılmaz; “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz için ne yapsak az. Şehidimiz Jandarma Er Samet Ağır’ın ismini ilçemizdeki parkımızda yaşatacağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz” diye konuştu.

Toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. Toroslar Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı, 04 Ekim Salı günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Başkan Yılmaz’dan, Büyükşehir Belediyesine “Asfalt” Çıkışı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, asfalt çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık vererek, kurum ve kuruluşların ilçede yürüttüğü alt yapı çalışmaları sonucu bozulan, ancak eski hale getirilmeyen yolların vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar geçtiğimiz 3 buçuk yıl içerisinde 85 bin ton sıcak asfalt, 500 bin metrekare parke ve sathi kaplama asfalt çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonsuz çalışma yüzünden yapılan bazı yolların bozulduğunu söyledi.

Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne de “asfalt” çıkışında bulunan Başkan Yılmaz; “Asfalt çalışmalarımıza geçtiğimiz hafta başladık. Kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonsuzluk nedeniyle asfalt çalışması yaptığımız yerlerde kazı çalışmaları yapılıyor. Gözne Mahallemizde çalışmalarımızı tamamladık. Bizden sonra MESKİ çalışmalara başladı. Bütün yolları kazıdılar. Gözne’de çalışmalara başlamadan önce Nerelerde çalışma yapacaksınız? diye sormamıza ve ona göre plan yapalım dememize rağmen plan ve programlarını bizimle paylaşmadılar. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer, şöyle bir ifade sarf etti; “Biz parayı ödedik, Toroslar Belediyesi yapmadı” dedi. Gözne’de yapılacak asfaltın maliyeti 20 milyon TL, Büyükşehir Belediyesinin bize gönderdiği miktar 500 bin TL. Gönderdikleri parayla bu çalışmayı yapmamız mümkün değil. Cari asfalt fiyatlarını dikkate almıyorlar ve çok düşük bedeller ödemek istiyorlar. Vatandaşımızın yaşadığı sıkıntı inşallah ortadan kalkar. Öncelikle en çok ihtiyaç olan mahallelerimizde bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz ve peyderpey tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“Milli Değerlerimiz Etrafında Birleşmek Bizim Görevimiz”

Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yılı sebebiyle Ahlat ve Malazgirt’te düzenlenen kutlama programına katıldıklarını da belirten Başkan Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını da Toroslar’da coşkuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz; “30 Ağustos Zafer Haftası’nı ilçemizde konserler, futbol turnuvası ve güreş etkinliklerimizle taçlandırdık. Katılan herkese teşekkür ediyorum. 30 Ağustos günü binlerce kişi Toroslar Cumhuriyet Alanı’ndan “Yaşasın Kuvayı Milliye Ruhu”, “Yaşasın Cumhuriyet” ve “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diye haykırdı. Bu bizim için güçtür ve değerdir. Toplumumuzla, gençlerimizle birlikte milli değerlerimiz etrafından birleşmek bizim görevimiz. İnşallah hep beraber daha güzel günler ve bayramlar yaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER