Satıs Danışmanları İş Hayatına Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ kapsamında açtığı mesleki eğitim kurslarıyla kursiyerler iş hayatına atılıyor. Kariyer Merkezi ve birçok paydaşın iş birliğiyle ‘Satış Danışmanlığı’ kursu açıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda süren ve 17 kursiyerin katılım sağladığı kurs, 24 Ağustos’ta sona erecek.

Satıs Danışmanları İş Hayatına Hazırlanıyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, YETENEK DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE KURSİYERLERİN YANINDA

KARİYER MERKEZİ İLE BİRÇOK KURUMUN İŞ BİRLİĞİNDE SATIŞ DANIŞMANLIĞI KURSU AÇILDI

YETENEK DÖNÜŞÜM PROJESİ, KURSİYERLERİ İŞ HAYATINA HAZIRLIYOR

SATIŞ DANIŞMANLARI İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ kapsamında açtığı mesleki eğitim kurslarıyla kursiyerler iş hayatına atılıyor. Kariyer Merkezi ve birçok paydaşın iş birliğiyle ‘Satış Danışmanlığı’ kursu açıldı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda süren ve 17 kursiyerin katılım sağladığı kurs, 24 Ağustos’ta sona erecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ kapsamında açtığı mesleki eğitim kurslarıyla kursiyerler iş hayatına atılıyor. Kariyer Merkezi, projeyle adaylara “Mesleki Eğitim, Kariyer Rehberliği ve İş Arama Danışmanlığı” hizmeti sunarak istihdam edilmelerine katkı sunuyor.

Satış Danışmanlığı kursu açıldı

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Merkez Halk Eğitim Merkezi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği iş birliğinde; iş dünyasının talep ettiği nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik açılan ‘Satış Danışmanlığı’ kursu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı. 17 kursiyerin katılımıyla 6 Haziran’da başlayan program, 24 Ağustos’ta sona erecek.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Güneş ve Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir’in katılım gösterdiği kurs ziyaretinde hem kursiyerlerle tanışıldı hem de iş hayatına yönelik deneyim paylaşımı gerçekleşti.

İstihdama katkı sunuluyor

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kurumlar arası iş birliğine dayalı olarak ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ni 2022 yılında hayata geçirdiklerini belirterek; Mesleki Eğitim, Kariyer Rehberliği, İş Arama Danışmanlığı gibi birçok hizmeti adaylara bir paket olarak sunup, adayların hem mesleki becerilerini geliştirmek hem de istihdam edilebilirliğine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Proje kapsamında 8 kurs açtıklarını belirten Özada, Mali Müşavirler Odası iş birliğinde açılan muhasebe kursundan 13 kişinin mezun olduğunu ve mezun olan kursiyerlerden 7 kişinin kısa zamanda istihdama katıldığının altını çizdi. Özada, 100’ün üzerinde kursiyerin olduğu projede, profesyonel yöneticiler tarafından verilen İş Arama Becerileri Eğitimleri’ni, adaylarla firmaların buluşması ve network ağının genişlemesi açısından önemli gördüklerini söyledi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği halindeyiz”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, gençlerin meslek edinmesi ve istihdama katılması konusunda Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile iş birliği halinde çalıştıklarını belirtti. Artık tanıdıklar aracılığıyla iş bulma döneminin sona erdiğini; insanların bilgi, beceri ve toplum içi davranışlarıyla değerlendirildiğini kaydeden Kızıltan, “Amacımız bilgilerinizi güncel tutmak. Değişen dünya düzenine uyum sağlamanızı kolaylaştırmak. Buradaki eğitimler de yetmez. Kendinizi sürekli yenilemelisiniz” dedi. Bilginin iyi olmasının özgüveni artıracağına işaret eden Kızıltan, “Yüksek özgüven ise sizi hayata hazırlayıp, daha iyi işler bulmanızı destekler” diye konuştu.  

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Güneş, vakıf olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğine dayalı olarak açılan ‘Satış Danışmanlığı’ kursunun bir başlangıç olacağını, bu süreçten sonra iş arayanların, öğrencilerin iş arama sürecine destek olacak projeler üzerine ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir ise Kariyer Merkezi koordinasyonunda açılan ‘Satış Danışmanlığı’ kursunu özellikle perakende sektörü için yararlı gördüklerini, kurs boyunca derneğe üye veya üye olmayan firmalarla kursiyerler arasında kurulacak ağa katkı sunmak istediklerinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022, 15:38

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER