Onlar Artık Birer Proje Uzmanı

Akdeniz Belediyesi’nin; kurum personelinin yanı sıra, farklı kurumlardan gelen çalışanlara yönelik hazırladığı, “Proje Yönetimi ve Danışmanlığı Eğitim Programı”, üç haftanın ardından tamamlandı. Proje uzmanlarının yetiştiği ve 65 saat süren eğitime katılıp başarıyla bitiren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Onlar Artık Birer Proje Uzmanı

Akdeniz Belediyesi’nin, farklı birimlerinde çalışan personele verilen eğitim programı sona erdi

ONLAR ARTIK BİRER PROJE UZMANI!

Akdeniz Belediyesi’nin; kurum personelinin yanı sıra, farklı kurumlardan gelen çalışanlara yönelik hazırladığı, “Proje Yönetimi ve Danışmanlığı Eğitim Programı”, üç haftanın ardından tamamlandı. Proje uzmanlarının yetiştiği ve 65 saat süren eğitime katılıp başarıyla bitiren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Akdeniz Belediye konferans salonunda organize edilen sertifika takdim törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, MEÜ Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman, Mersin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Hasip Hayırlıoğlu, Meclis üyeleri, birim müdürleri ve proje uzmanı adaylar katıldı.

Doç. Dr. Kadızade; “Farklı bakış açıları ve çözüm önerileri kazanacaksınız”

Törende ilk söz alan Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade; eğitim programının yoğun bir katılım ve büyük başarıyla tamamlandığını belirterek gösterilen ilgiye teşekkür etti. Doç. Dr. Kadızade; “Uzun oturumlar sonunda, bir kez daha bütünün, parçalarının toplamından daha büyük olduğunun ve ortak katılımcı anlayış ve çözüm odaklı eğitimler ile umarız, proje yönetimi konusundaki müşterek sorunlarımızın üstesinden gelinebileceğinin idrakine varmışızdır. Bilginin; paylaştıkça anlam kazandığı günümüzde, vermiş olduğumuz bu eğitimler ile farklı bakış açıları kazanıp, çözüm önerileri sunup, bakış açımızı sizlerle paylaşmaktan kıvanç ve mutluluk duyduğumuzu bildirmek isterim. Eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizin verimli ve faydalı geçtiğine ve bu alandaki çalışmalarımıza yeni bir ivme kazandırdığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gültak; “Bu eğitimi alarak bir adım öne geçtiniz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da, kurum personeline yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerinin altını çizdi, MEÜ ile birlikte proje ve programlar hazırlamayı sürdüreceklerini belirtti. Verilen eğitimin büyük önem ve ciddiyet taşıdığını vurgulayan Başkan Gültak; “Bir konuda uzman olabilmek, proje hazırlayıp ince ayrıntılarını görebilmek, yazabilmek, sizleri öne geçiriyor. Çünkü birçok hibeler var ülkemizde. Bu hibelerden diğer insanlara fayda verebilmek için detayları bilmek gerekiyor” dedi.

Birçok kişinin, Bakanlıklar ve Avrupa Birliği’nin sağladığı hibelerden bihaber olduğunu da kaydeden Başkan Gültak; “Dolayısıyla MEÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile belediyemizin sağladığı program sayesinde sizler bu konuda gereken eğitimi aldınız. Proje yazmak gerçekten çok önemli bir süreç. Çünkü herkes proje yazamıyor veya hazırlayamıyor. Fakat aldığınız bu eğitim sayesinde 1-0 öne geçtiniz ve bundan sonra da devam ettireceksiniz” diye konuştu.

“Üniversitemiz ile işbirliğinde yeni ve farklı eğitimlerimiz devam edecek”

Akdenizli kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen Başkan Gültak, eğitime katılan kadın personelin sayıca fazla olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Gültak; eğitim sürecine sundukları emeklerinden ötürü akademisyenlere de teşekkür ederek şöyle konuştu; “Eğitim sayesinde umarım yeni ve farklı projeler üretir ve güzel şeyler yaparsınız. Akdeniz’de bu anlamdaki eğitimlere devam edeceğiz. Çünkü Akdeniz’in; Akdeniz’in kadınları ve gençlerinin buna çok ihtiyacı var. Akdeniz, Mersin’in kalbi. Eğitim de yaşadığımız sorun ve sıkıntıların çözümünde en önemli alanlardan bir tanesi. Görev süremiz boyunca Akdeniz’i değiştirmeye devam edeceğiz.”

Konuşmalardan sonra önce plaket sunumu, ardından da “Proje Yönetimi ve Danışmanlığı Eğitim Programını” başarıyla bitiren, böylelikle proje uzmanı olma yolunda önemli bir adım atan personellere sertifikaları törenle takdim edildi. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sonra sona erdi.

Proje Yönetimi ve Danışmanlığı Eğitim Programı Hakkında…

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi’nden akademisyenlerin katılımlarıyla, Akdeniz Belediyesi ve farklı kurumlardan gelen personellere, toplamda 3 hafta ve 65 saat süren ‘Proje Yönetimi ve Danışmanlığı Eğitimi’ verildi. Eğitim ile 27 kursiyere; ‘Hibelere Nasıl Erişilir?’, ‘Hibe Projelerine Nasıl Başvurulur?’, ‘Aldığınız Hibe Projesini Nasıl Yönetirsiniz?’ ve ‘Projenin İçerik ve Kapsamı ile Kabulü Nasıl Gerçekleşir?’ gibi içerik ve konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER