Mersin Büyükşehir’den Öğrencilere Dört Dörtlük Hizmet

BÜYÜKŞEHİR’İN GÜLNAR’DA AÇTIĞI ÖĞRENCİ YURDU İLE KONUKEVİ ÖĞRENCİLERE SICAK BİR YUVA OLDU

Mersin Büyükşehir’den Öğrencilere Dört Dörtlük Hizmet

“BİR ÖĞRENCİ OLARAK MERSİN’DE GERÇEKTEN DEĞER GÖRDÜĞÜMÜ HİSSETTİM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar’da açtığı 68’i kız, 40’ı erkek olmak üzere toplam 108 öğrenci kapasiteli yurt ve konukevi, en iyi şekilde hizmet sunmaya devam ediyor. Gülnar’daki barınma sorununa derman olan yurt ve konukevinden oldukça memnun olan öğrenciler, sağlanan dört dörtlük hizmetle kendilerini evlerinde gibi hissediyor.

Öğrencilerden Ayşenur Bekar, “Bir öğrenci olarak Mersin’de gerçekten değer gördüğümü hissettim. Mersin bir öğrenci için çok avantajlı bir kent” diye konuşurken, Segmen Süyür ise “Bu yurt bir öğrenci için sunulabilecek tüm imkânları sağlıyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar’da açtığı 68’i kız ve 40’ı erkek olmak üzere toplam 108 öğrenciye yuva olan Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile Gülnar Konukevi, huzurlu ve sıcacık ortamıyla öğrencilere hizmet veriyor. Mersin’in kırsal ilçelerinde bir ilk olan yurt ve konukevi, Gülnar’da yaşayan üniversiteye hazırlık öğrencilerinin ve şehir dışından üniversite öğrenimi için ilçeye gelen öğrencilerin barınma sorununu ortadan kaldırdı.

Öğrencilere dört dörtlük hizmet

Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ile Gülnar Konukevi’nde, öğrencilere ücretsiz Wi-Fi, çamaşır yıkama hizmeti ve çalışma alanları gibi birçok olanak sunuluyor. Ayrıca yurt ve konukevinin Gülnar ilçesindeki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesine yakınlığı öğrencileri ulaşım maliyetinden de kurtarıyor.

Karakuş: “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem veriyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, hayatlarının her döneminde öğrencilerin yanında olduklarını ifade ederek, “Öğrencilerimiz üniversiteyi kazandıktan sonra ailesi Mersin’de ikamet eden öğrencilerimize burs veriyoruz. Gelen öğrencilerimiz için de yurt imkânları sağlamayı amaçlıyoruz. Bunlardan birisi de Gülnar Mustafa Baysan Yüksekokulu yerleşkesine açtığımız yurdumuzdur. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime önem veriyoruz, çalışmalarımızı da eğitim anlamında önemsiyoruz” dedi.

“Öğrencilerimize sıcak ve samimi aile ortamı sunmaya gayret gösteriyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Konukevi Müdürü Zeynep Ayrı, Ekim 2021’den beri öğrencilere hizmet verdiklerini belirterek, hizmet alanında Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu ile birlikte toplam 3 blok bulunduğunu kaydetti. Ayrı, şöyle devam etti:

 “A Blok Kız Öğrenci Yurdu, B Blok Meslek Yüksek Okulu ve C Blok ise konukevidir. Kız Öğrenci Yurdumuz toplam 68 kişi kapasitelidir. Kız Öğrenci Yurdumuzun odaları 4’er kişilik olup, her odamız 67 metrekareden oluşmaktadır. Odalarımızın içerisinde öğrencilerimizin kullanabileceği tuvalet ve banyoları, buzdolapları, kendilerine özel çalışma alanları, ayrıca kişisel eşyalarını koyabilecekleri dolapları mevcuttur. 7/24 sıcak su hizmeti, televizyonları ve tamamen ücretsiz çamaşır yıkama hizmetini de öğrencilerimize sağlamaktayız. Bizler burada öğrencilerimize aile evlerindeki sıcak, samimi ve konforlu ortamı sunmaya gayret gösteriyoruz. Kız öğrencilerimiz için verdiğimiz tüm imkanları konukevimizde erkek öğrencilerimiz için de vermekteyiz. Gülnar Konukevi şu an 40 öğrenci kapasitelidir. Şu an yurdumuzun doluluk oranı ise %100’dür.”

Yurtta ve konuk evinde kalan öğrencilerin ulaşımla ilgili hiçbir probleminin olmadığını vurgulayan Ayrı, “Çünkü biz aynı bahçe içerisinde Kız Öğrenci Yurdu, Meslek Yüksek Okulu ve Konuk Evi olarak onlara hizmet vermekteyiz. Öğrenci kapasitesine baktığımız zaman ise geçtiğimiz yıllarda meslek yüksekokuluna devam eden öğrenci sayısına oranla bu yıl müthiş derecede bir artış bulunmakta. Burada yurdun olması öğrencilerin Gülnar’daki eğitim ve öğretimlerini tamamlamalarında oldukça yüksek olanak sunmuştu. Zaten değerlendirme yaptığımız zaman diğer özel yurt fiyatlarına göre 3’te 1 oranında, yani neredeyse maliyeti ile öğrenciler burada barınabiliyorlar. Üzerine ekstra hizmetlerle oldukça mutlu bir yaşam sürüyorlar” dedi.

“Gülnar’da yurt bulmak son derece sıkıntılıydı”

Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Orhan Sağlam, Mersin’e Tokat’tan geldiğini anlatarak, Gülnar gibi az nüfuslu bir ilçede yurt bulmanın son derece zor olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı konukevi ile bu sorunun çözüme kavuşturulduğunu vurguladı. Konukevindeki imkanlardan söz eden Sağlam, “Yurdumuzda ücretsiz Wi-Fi var. Ücretsiz bir şekilde kıyafetlerimizi yıkayabiliyoruz. Sıcak suyumuz her zaman bulunuyor. Sıcak bir ortamımız var, arkadaş ortamımızla beraber. Ders çalışma imkânları da sunuluyor burada. Şu an kendi evimdeki gibi yabancılık hissetmiyorum diyebilirim” diye konuştu. Sağlam, konukevinin maddi açıdan da kendilerini zorlamadığını belirterek, “Öğrencinin çok fazla maddi durumu olmayabilir ama diğer yurtlara baktığımız zaman ve diğer imkânlar açısından burası çok uygun fiyat. Biz gayet memnunuz. Odalarımız gayet geniş. 4 kişi kalıyoruz, rahat bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

“Bir öğrenci olarak Mersin’de gerçekten değer gördüğümü hissettim”

Öğrencilerden Ayşenur Bekar, üniversiteyi kazandığında Gülnar’da yurt imkanlarının yeterli olmadığını belirterek, “Yurt okula yakın olduğu için hiçbir ulaşım problemi yaşamıyoruz. Buradaki imkanlar da çok güzel. Çamaşırhanemiz var, temizliğimiz her gün yapılıyor. Temiz ve hijyenik bir ortamdayız. Ben titiz birisi olarak gerçekten çok sevdim. Yurdu da tavsiye ediyorum gelecek arkadaşlarıma. Diğer yurtlara göre bu yurdun ücreti gerçekten düşük. Öğrencilerin bütçelerine göre ayarlanmış bir şekilde sunulmakta. Öğrencilere bu kentte daha fazla hizmetler de sunuluyor. Bir öğrenci olarak Mersin’de gerçekten değer gördüğümü hissettim. Mersin bir öğrenci için çok avantajlı bir kent” diye konuştu.

“Bu yurt bir öğrenci için sunulabilecek tüm imkânları sağlıyor”

Konukevinde samimi bir ortam yakaladıklarını söyleyen Segmen Süyür, “Burada hiç yabancılık çekmedim. Hiç yerim değişmemiş gibi güzel bir ortam yakaladım. Mutluyum. Yurdumuz güzel, konforlu. Arkadaşlarımızla hepimiz aile gibiyiz, kardeş gibiyiz. Hem okula daha yakın mesafede hem de rahat ve konforlu. Bu yurt bir öğrenci için sunulabilecek tüm imkânları bize sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

Merve Yayla da yurdun maddi açıdan kendilerine büyük fayda sağladığını belirterek, “Özel bir yurda göre buraya verdiğimiz ücret gayet normal bana göre. Çünkü diğer özel yurtlar 3-4 bin TL olmasına rağmen burası gayet uygun. Gülnar’da esnaf da dâhil olmak üzere herkes bütün öğrencilere yardım sağlıyor. Bir eksiğimiz olduğunda kendileri yardımcı oluyor. Bu şekilde kendimizi biz daha değerli hissediyoruz” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER