Gurbetteki Öğrenciler Unutulmuyor

Gurbetteki öğrenciler yalnız bırakılmıyor, hayatın her anında yanlarında olmak için projeler yürütülüyor. Bu kapsamda faaliyetlerde bulunan Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği (ERKDER) himayesinde,

Gurbetteki Öğrenciler Unutulmuyor

Gurbetteki Öğrenciler Unutulmuyor

Gurbetteki öğrenciler yalnız bırakılmıyor, hayatın her anında yanlarında olmak için projeler yürütülüyor. Bu kapsamda faaliyetlerde bulunan Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği (ERKDER) himayesinde, Erdemli Belediyesi’nin destekleri ile İstanbul öğrenci buluşmaları programı gerçekleştirildi.

Kimi mühendis, kimi doktor, kimi hukukçu onlar Çukurova'nın yörük çocukları. Her birinin bölümleri farklı olsa da amaçları eğitim, hedefleri güçlü Türkiye yolu.

Bu bakış açısını yıllardır kurumsal olarak devam ettiren Mersin Erdemli Belediyesi, Kreş ’ten Ortaokula, Lise’den Üniversite’ye varıncaya kadar hayatın her anında öğrencilerin yanında oluyor.

Açılan Kreşte öğrenim hayatına başlayan minik yürekler Ortaokul Kurs Merkezleriyle Fen Liselerine, Lise Kurs Merkezleriyle ise ücretsiz olarak üniversitelerine hazırlanıyor.

Açılan kurs merkezinde eğitim gören öğrenciler, Erdemli ’de 2022 yılında Fen Lisesi kazanan 132 öğrencinin 102'sini oluşturuyor.

Eğitim yolunda ise İstanbul’da öğrencilerin yanında olan Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği (ERKDER) iş birliği ile öğrenciler yalnız bırakılmıyor.

Eğitim projeleri kapsamında ise diğer illerde yapılması hedeflenen toplantılarla öğrencilerin eğitim hayatının her anında yalnız bırakılmıyor.

Geleceğimizin teminatı gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Hayatın her anında öğrencilerimizin yanında olmanın gayreti içerisindeyiz. Bunlarla ilgili projeleri aktif bir şekilde yürütüyoruz. Kreşten Ortaokula, Lise Kurs Merkezi’nden Üniversite’ ye varıncaya kadar gerek sivil toplum kuruluşlarımızın yürüttüğü projelerle birlikte olmanın gerekse kurumsal olarak kendi faaliyetlerimizi yapmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği (ERKDER)’in yürüttüğü çabayı takdirle karşılıyorum. Hayatın her anında onlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz. Gençler şunu çok iyi bilsin ki onların her an yanındayız” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin ikinci öğrenci buluşmaları ileri bir tarihte Ankara’da gerçekleştirilecektir. Ankara öğrenci buluşmalarına katılmak isteyen öğrenciler başvuruları iletiş[email protected] adresine mail olarak gönderebilir.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER