Gültak, Üniversite Sınavına Hazırlanan Miraç’ı Etüt Merkezine Davet Etti

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Üniversite Sınavına Hazırlanan Miraç’ı Etüt Merkezine Davet Etti

Gültak, Üniversite Sınavına Hazırlanan Miraç’ı Etüt Merkezine Davet Etti

Akdeniz Belediye Başkanı

Gültak, Üniversite Sınavına Hazırlanan Miraç’ı Etüt Merkezine Davet Etti

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Hatay’da depremden yaralı kurtulan, tedaviden sonra Özgürlük Mahalle Kültür Evi’nde misafir edilen lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Miraç Özgün’ü, Akdeniz Belediyesi’nin öğrencilere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verdiği Etüt Merkezi’ne davet etti.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli deprem felaketinin ardından afetzedelerin Mersin’e göçü sürerken; Akdeniz Belediyesi de kente gelen deprem mağduru aileleri mahalle kültür ve sanat evleri ile sosyal tesislerde ağırlayıp ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu ailelerden biri de Özgürlük Mahalle Kültür Evi’nde konaklayan Özgün Ailesi. Ailenin 17 yaşındaki kızı Miraç Özgün, Hatay’ın Samandağ ilçesinde, deprem esnasında binalardan düşen molozların çarpması sonucu ayağından yaralandı, getirildiği Mersin Şehir Hastanesi’nde bir hafta tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

Başkan Gültak, “Hayallerinden ve hedeflerinden asla vazgeçme”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, deprem sonucu yaralanan 17 yaşındaki Miraç Özgün’ü, ailesiyle birlikte misafir edildiği belediyeye ait Özgürlük Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde ziyaret etti. Lise son sınıf öğrencisi Miraç Özgün ile yakından ilgilenen Başkan Gültak, iyileştikten sonra kendisini, gençlere ücretsiz üniversite hazırlık kursu verilen Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi’ne davet etti. Başkan Gültak; “Etüt Merkezimizde verilen kurslar sayesinde onlarca gencimiz hayalini kurdukları üniversiteleri ve bölümleri kazandı. Sen de hayallerinden ve hedeflerinden asla vazgeçme. Bu zorlu günler elbet bir gün gelir geçer. İyileştikten sonra eğer Mersin’de kalırsanız, Etüt Merkezi’nde seni görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Miraç Özgün; “Başkanımız bana moral verdi, etüt merkezine davet etti”

Yaşadıklarını anlatan Miraç Özgün, hastanede 6 gün boyunca tedavi gördüğünü, ardından da ailesiyle birlikte Akdeniz Belediyesi’ne ait Mahalle Kültür Evi’nde misafir edildiklerini söyledi. Doktorların takibinde olduğunu ve ara sıra gelip ayağını kontrol ettiklerini ifade eden Miraç Özgün; “Şimdi biraz daha iyiyim. Allah hepsinden razı olsun, çok teşekkür ederiz. Bize kucak açtılar, başımızı sokabileceğimiz bir yuva verdiler. Akdeniz Belediye Başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Yanıma geldi, etüt merkezinde ders çalışabilme imkânı sundu. Hedeflerime ulaşabileceğimi, bunun için de elinden geleni yapacağını söyleyip bana moral verdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER