Altunok’tan eğitim projesine destek

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Romanya, Polonya, Hırvatistan ve Portekiz’den gelen 17 öğretmene ev sahipliği yaptı.

Altunok’tan eğitim projesine destek

Altunok’tan eğitim projesine destek

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Romanya, Polonya, Hırvatistan ve Portekiz’den gelen 17 öğretmene ev sahipliği yaptı.

Narlıkuyu Mahallesi Kızılisalı İlkokulu tarafından yürütülen ve 6-10 Aralık 2021 tarihleri arasında proje hareketliliği kapsamında Silifke’ye Romanya, Polonya, Hırvatistan ve Portekiz’den gelen 17 öğretmen gurubu öğrenme ve öğretme faaliyetleri, kültürel geziler, yöresel yemekler ve  tarihi yerlerde gezi ve incelemelerde bulundular. İlçeye hayran kalan misafir öğretmenler, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’un daveti üzerine akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Proje Koordinatörü  Ali Eren verdiği ön bilgide, Kızılisalı İlkokulu olarak 3 ayrı Erasmus+ projesi üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, ev sahipliği yaptıkları projenin Türkiye’deki hareketliliğini Hırvatistan, Portekiz, Romanya ve Polonya’dan gelen 17 misafir öğretmenin katılımıyla gerçekleştirdiklerini anlattı.

Yemekte konuşan Narlıkuyu Mahallesi Kızılisalı İlkokulu Müdürü Mustafa Yücel Başkan Altunok’a proje hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Yücel verdiği bilgide, “Okulumuzun da dahil olduğu Erasmus+ projesi kapsamında ilk hareketliliği 6-10 Aralık 2021 tarihleri arasında ilçemiz Silifke’de yapmaktayız. Küçük adımlarla büyük hedefe doğru, dünyamız için ne yapabiliriz adı altında yürüttüğümüz projede iklim değişikliği, çevresel sorunlar ve geri dönüşüm konularını ele almaktayız. Projemizin Türkiye’deki hareketliliğine Romanya, Polonya, Hırvatistan ve Portekiz’den toplam 17 öğretmen katılmaktadır. Proje kapsamında biz de Silifke Kızılisalı ilkokulu öğretmenleri olarak 24 Ocak-04 Şubat 2022 tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek olan toplantıya katılım sağlayacağız” diye konuştu.

Farklı ülkelerden Silifke’ye gelen öğretmenleri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Altunok "Silifke’miz turizm alanında cazibe merkezlerinden biridir. Eminim sizler de doğamıza, coğrafyamıza ve yöresel yemeklerimize bayılacaksınız. Ailelerinizle birlikte sizleri tekrara Silifke’mize davet ediyorum. Narlıkuyu Mahallesi Kızılisalı İlkokulumuz tarafından yürütülen bu kültür ve eğitim projesini  çok önemsiyorum. Her zaman yanınızdayım" diyerek projenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin’le birlikte ilçeye gelen misafir öğretmenlerle de bir süre sohbet eden Silifke Belediye Başkanı Altunok, öğretmenlere Silifke ziyaretleri anısına bir de plaket verdi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER