Akkuyu Nükleer A.Ş, Eğitim Kurumlarına Bağışta Bulundu

Akkuyu Nükleer A.Ş, Gülnar Bölgesindeki Eğitim Kurumlarına Bağışta Bulundu

Akkuyu Nükleer A.Ş, Eğitim Kurumlarına Bağışta Bulundu

Akkuyu Nükleer A.Ş, Gülnar Bölgesindeki Eğitim Kurumlarına Bağışta Bulundu

2 Kasım 2021, Gülnar, Mersin, Türkiye. — AKKUYU NÜKLEER A.Ş., Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gülnar Bölgesindeki meslek okullarının ihtiyaçları için 1 milyon 500 bin liralık bağışta bulundu. Akkuyu NGS inşaatının bulunduğu bölgedeki eğitim kurumlarına düzenli olarak bağış yapan şirket, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de, ilçedeki ilkokul öğrencilerine dağıtılmak üzere 181 adet tablet bilgisayar hediye etti.

Bağış Sertifikası, Gülnar Kaymakamlığı’nda düzenlenen törenle takdim edildi. Sertifikayı, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İş Birliği Yönetici Direktörü Aleksey Frolov, Gülnar İlçesi Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı’ya teslim etti. Yunus Emre Bayraklı da, AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’nin Gülnar ilçesinin eğitim kurumlarına verdiği destekten dolayı Aleksey Frolov’a bir teşekkür plaketi sundu.

Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı’nın yanı sıra, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim ve Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Tevfik Kalemci de katıldı.

Törene katılanlar, Gülnar’daki Saime Naim Vakfı İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek okul yönetimi ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, konuklara Cumhuriyet Bayramı için hazırladıkları gösterilerden bir bölüm sergiledi. Etkinlik kapsamında öğrencilere AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’nin hediyesi olan tablet bilgisayarlar dağıtıldı. 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, şirketin eğitime verdiği desteğe ilişkin şunları söyledi: “Akkuyu NGS’nin inşa edildiği bölgede bulunan okullara ve eğitime destek vermek bizim öncelikli faaliyetlerimizden biridir. Bugün NGS şantiyesi Gülnar'ın en büyük işverenidir ve yerel okul ve meslek lisesi mezunlarının mesleklerini nükleer enerji ile ilişkilendirmek, özel bir eğitim almak ve santralin inşası ve işletilmesi üzerinde çalışmak istemeleri oldukça olasıdır. Bu nedenle bölgenin eğitim kurumlarının gerekli olan şeylerle donatılması, çocukların keyif alarak öğrenmeleri ve çalışmalarında en yüksek sonuçları elde etmek için çaba göstermeleri bizim için çok önemli."

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne aktarılan 1,5 milyon liralık fon, Gülnar İlçesindeki meslek okullarının onarımı ve teknik donanımı için harcanacak. AKKUYU NÜKLEER A.Ş., NGS inşaat bölgesinin sosyal yaşamında aktif rol alıyor. Şirket düzenli olarak bağış ve çevresel girişimlerde bulunurken, bölge halkı için kültürel  ve eğlenceli etkinlikler de düzenliyor.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER