“Akdeniz Belediyesi’nden Üniversite Kazanan Gençlere Büyük Destek”

2 yıllık bölüm kazananlara 3 bin TL; 4 yıl ve üstü bölüm kazananlara 5 bin TL ödenecek. “Akdeniz Belediyesi’nden Üniversite Kazanan Gençlere Büyük Destek”

“Akdeniz Belediyesi’nden Üniversite Kazanan Gençlere Büyük Destek”

Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk birleşimini, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Akdenizli öğrencilere 3 bin; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere de 5 bin TL nakdi destek sağlanması oybirliği ile kabul edildi.

Diğer yandan; mahalle muhtarlarına sağlanan ödenek de 900 TL’den bin 300 TL’ye yükselecek. Bir takım konuların komisyonlara sevk edildiği Meclis toplantının öncesinde, birkaç ay önce toprakla buluşturulan ve geçmişi 10 bin yıla dayanan atalık karakılçık tohumu buğdayından üretilen undan yapılan lezzetli poğaçalar Meclis üyelerine ikram edildi.

Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine 2024 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesine ilişkin teklif ile 2024 Mali Yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri ile ilgili teklif ilgili komisyonlara sevk edildi. Toplantıda; 5393 sayılı Kanun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile Resmi Gazete’de yayınlanan Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Plan ve Performans Programları ile Faaliyet Raporlarına ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereği hazırlanan 2024 Mali Yılı performans programı ile ilgili teklifin komisyonlara havalesi yapıldı.

Muhtarların ödeneği 900 TL’den bin 300 TL’ye yükselecek

Akdeniz Belediyesi 2024-2026 dönemi bütçesi ile ilgili teklifin de komisyonlara sevk edildiği toplantıda, belediye sınırları içerisinde bulunan 65 mahalle muhtarına, muhtarlık binasında kullanılan elektrik, su, internet, telefon ve benzeri giderler için ödenen aylık 900 TL’nin, bin 300 TL’ye çıkarılması ile ilgili teklif, komisyonlara sevk edildi.

Akdenizli üniversite öğrencilerine destek…

Çeşitli imar planlarına ilişkin düzenlemelerin de komisyonlara sevk edildiği toplantıda, Mersin İli Akdeniz İlçesinde ikamet eden ve ÖSYM tarafından yapılan 2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (Açık öğretim Fakülteleri hariç) Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC de yerleşik vakıf üniversitelerini tam burslu kazanan öğrencilere verilecek nakdi destek konusu da görüşüldü. Komisyonlardan oybirliği ile gelen konu, Meclis üyelerinin de oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda, çeşitli imar planı değişiklikleri ve düzenlemelerine ilişkin konular da karara bağlanmak üzere oybirliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı “19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 10:00’da” yapılacak.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER