Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi'nin Açılışı Yapıldı

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp ücretsiz kurs verdiği Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmet veren Etüt Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti.

Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi'nin Açılışı Yapıldı

Merkezde, üniversite hayali kuran öğrencilere ücretsiz kurs veriliyor

AKDENİZ BELEDİYESİ ETÜT MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversite sınavına hazırlanan gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlayıp ücretsiz kurs verdiği Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmet veren Etüt Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleşti.

Açılış törenine, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gök, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, bürokratlar, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

“Etüt Merkezimiz, bin öğrencinin hizmet alacağı bir merkeze dönüşecek”

Açılış öncesi bir konuşma yapan Başkan Gültak, bilabedel kiraladıkları merkezde, ilk olarak KPSS kursları verildiğini, bugün ise Halk Eğitim Merkezi’nden öğretmenlerin desteğiyle 155 öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlandığını belirtti. Akdeniz’de, dezavantajlı ailelerin sayısının çok olduğunu dile getiren Başkan Gültak; “Kültür ve Milli Eğitim müdürlüklerimiz ile planlama yapıp, sonbaharda burada sabah, öğlen ve hafta sonu olmak üzere toplamda bin öğrencimizin hizmet alacağı bir eğitim merkezine dönüştüreceğiz” dedi.

“Amacımız, Akdeniz’de kadınlar, gençler ve öğrencilerimize destek vermek ve onların geleceği için yatırım yapmaktır” diyen Başkan Gültak, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Değerli Bakanlarımız ve Milletvekillerimize, Akdeniz ve Mersin’e sağladıkları her türlü hizmet ve imkândan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“Öğrencilerimize bu fırsatı mutlaka değerlendirmelerini öneriyorum”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da kurumlar arası ilişki ve iletişimin önemine dikkat çekti, bu sayede Akdeniz ve Mersin’de önemli işler başarıldığını ifade etti. Yerel yönetimlerin eğitime katkısının da büyük önem taşıdığını kaydeden Pamuk; “Akdeniz Belediyesinin, ilçe eğitimine katkısı noktasında her alanda destek görüyoruz. Daha önce uzaktan eğitim programları gerçekleştirildi, çok önemli katkı sağlandı. İşte bugün de bu güzel ortamda yüz yüze eğitim veren bir eğitim merkezi öğrencilerimize kazandırılıyor. Öğrencilerimize, bu fırsatı mutlaka değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Katkılarından ötürü Akdeniz Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine şükranlarımı sunuyor, çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Geleceğin Türkiye’sini yönetecek gençler yetişecek”

Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise sözlerine, eğitim merkezini Akdenizli gençlere kazandırdığı için Başkan Gültak’a teşekkür ederek başladı. Eğitimin önemine dikkat çeken Özkan, “Öğrencilerimizin burada hiç sıkılmadan rahat bir şekilde ders çalışıp hedefledikleri üniversite ve bölümlerini kazanacaklarına, böylelikle geleceğin Türkiye’sini yöneteceklerine olan inancımız tamdır” dedi.

“Belediye Başkanımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da törende yaptığı konuşmada, açılışa katılıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Başkan Gültak’ın sosyal belediyecilikte büyük işler başardığını, hayata geçen TOKİ projelerinde de büyük mesafeler kat ettiğini vurgulayan Taşkın; “Akdeniz Belediyemiz 3’üncü yılını doldurdu. Bu nedenle Sayın Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Geçen 36 ay süresince, milletvekili ve bakanlarımızla, il ve ilçe teşkilatımız, Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber bir ekip halinde tecrübeli Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’ın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Metropol Gökdelen Binası’nın 29’uncu katında hizmet veren Akdeniz Belediyesi Etüt Merkezi’nin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleşti. Sonrasında protokol üyeleri, tek tek sınıfları ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti. Tören, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER