“A Space City” Projesi ile Uzay Evleri Hazır

İstikbal Özel Haber / “A Space City” eTwinning Projesi ile çocuklar hayal güçlerinde sınır tanımayarak, Uzay Şehirlerini tasarladılar.

“A Space City” Projesi ile Uzay Evleri Hazır

A Space CityProjesi ile Uzay Evleri Hazır

İstikbal Özel Haber / “A Space City” eTwinning Projesi ile çocuklar hayal güçlerinde sınır tanımayarak, Uzay Şehirlerini tasarladılar.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında eTwinning Projeleri kapsamında  “A Space City” projesi ; Türkiye, Romanya ve Polonya ülkelerinden katılım sağlayan öğretmenlerin ortak etkinliği ile gerçekleşti.

Öğrenciler Uzay Evlerini Tasarladılar

Hayal edilen Uzay Şehrinin resminin çizimiyle başlayan proje “Dünya’dan ayrılıp yerleştiğimiz başka bir gezegende evimiz olsa nasıl olurdu?” sorusuyla,  öğrencilerin geometrik cisimler ve atık materyaller ile Uzay Şehrinde bir bölüm tasarlaması ile devam etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan covid19 salgını nedeniyle başka bir gezegene giderek tasarladıkları uzay aracı ve uzay evi ile yaşamlarını sürdürdüklerini hayal eden öğrenciler, bu süreçteki duygu ve düşüncelerini hikâye olarak yazdılar.

Bu Proje, Yeni Bilgi ve Beceriler Kazandıracak

Projede görev alan öğretmenlerin verdiği bilgilere göre; “Projemiz, öğrencilerin hayal gücünü, yaratıcı düşüncesini, STEM becerilerini, duygu düşüncelerini ifade edebilme gücünü arttırmayı hedefleyen bir projedir. Öğrenciler atık malzemelerden tasarladıkları uzay aracı ve uzay evleri ile uzayda hayali bir yolculuk yapacaklar ve duygu düşüncelerini yazılı ve görsel olarak ifade edecektir. Öğrencilere yeni bilgi ve beceriler kazandırılacaktır” denildi.

PROJEDE GÖREV ALAN ÖĞRETMENLER

Projede görev alan öğretmenler ise; Halil KIVRAK (Silifke), Sefa AVCI (Toroslar), Songül YÜRÜK TATAR (Toroslar) , Andreea GOLDSCHMİDT (Romanya), Beata KUBİNSKA (Polonya), Nurdal OKUR (Silifke), Meral DENİZ (Toroslar), Seda ÇELİK(Samsun), Ayşenur AYBAŞ (Pınarhisar), Loredana POPA (Romanya)

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER