65 Öğrenci, Büyükşehir’in Sinema Etkinliğinde Keyifli Bir Gün Geçirdi

BÜYÜKŞEHİR’İN SİNEMADA BULUŞTURDUĞU ÖĞRENCİLER, ‘EJDERHAM VE BEN’ ANİMASYON FİLMİNİ İZLEDİ

65 Öğrenci, Büyükşehir’in Sinema Etkinliğinde Keyifli Bir Gün Geçirdi

BÜYÜKŞEHİR’İN SİNEMA ETKİNLİĞİ KARNE HEYECANI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE HEDİYE OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sayapark Alışveriş Merkezi (AVM) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, kent merkezine getirilen Çamlıyayla ilçesi Sebil Şehit Mustafa Oğuz Ortaokulu öğrencileri ‘Ejderham ve Ben’ animasyon filmini izledi. Sinemada film izleme heyecanı yaşayan öğrenciler, karne öncesi keyifli bir gün geçirdi. Etkinlik hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinde görevli Burcu Sert, “Bu etkinliklerimizin devamını getireceğiz. Karne gününden önce çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu bu. Gayet eğlenceli bir gün geçirdiler” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı mahallelerdeki çocukları sosyal hayatta daha aktif hale getirmek için etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Sayapark AVM iş birliğinde Çamlıyayla ilçesi Sebil Şehit Mustafa Oğuz Ortaokulu’ndan 65 öğrenci, ‘Ejderham ve Ben’ animasyon filmini izledi. Filmin heyecanını uzun süre üzerlerinden atamayan öğrenciler, keyifli bir gün geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinde görevli Burcu Sert, “Karne gününden önce çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu bu. Gayet eğlenceli bir gün geçirdiler” dedi.

Sert:Karne gününden önce çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu bu”

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesinde görevli Burcu Sert, şu bilgileri verdi:

“Sinemayla çoğu ilk kez buluşan 65 öğrencimizle sinema etkinliği düzenledik. Keyifli bir gün geçirdik. Çocuklar çok talep ettiler bu organizasyonu. Gayet güzel bir sinema günü geçirdik. Bu etkinliğimizin devamı olacak. Amacımız sosyal hayatı biraz daha pasif olan öğrencileri daha aktif bir şekilde sinemayla, etkinliklerle buluşturmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu etkinliklerimizin devamını getireceğiz. Karne gününden önce çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu bu. Gayet eğlenceli bir gün geçirdiler.”

Arslan: “Mersinimizde sosyalleşmeyen çocuk kalmasın istiyoruz”

Mersin Sayapark Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Aykut Arslan, “100 Bin Gülücük kampanyasına başladığımız günden bu yana çocuklarımıza dokunmaya devam ediyoruz. 65 çocuğumuzu sinemayla buluşturduk. Mersinimizde sosyalleşmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Herkese dokunmak istiyoruz. Bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerimiz artarak devam edecek. Çocuklar çok keyifli bir gün geçiriyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Yaptığımız işin, o işi yaşarken yaşamış olduğumuz yorgunluğun giderilmesinde, çocukların yüzündeki o gülücüğü gördükten sonra her şey bitiyor. Zaten her şey onları mutlu etmek için” ifadelerini kullandı.

Buraya gelmiş olmamız bizim için hediye olmuş oldu”

Güzel bir etkinlikte arkadaşlarıyla bir arada olduklarını belirten öğrencilerden Tuğçe Biçer, “Çok güzeldi. İlk defa geldim sinemaya. Çok eğlenceliydi. Mutlu oldum. Bizi buraya getirenlere teşekkür ederiz. Eğlenceli bir sinemaydı. Motivasyon oldu bize” dedi.

Eğlenceli bir film izlediklerini söyleyen öğrenci Esra Oğuz, “Etkinlik çok güzeldi. Açıkçası arkadaşlarımızla beraber buraya gelmemiz çok iyi oldu hepimiz için. LGS sonrası buraya gelmiş olmamız bizim için hediye oldu. Bugün oldukça motive olduk. Buraya gelmiş olmamız bizim için hediye olmuş oldu. Mutlu olduk” diye konuştu.

Öğrencilerden Vildan İpek, “Arkadaşlarımla birlikte çok eğlendik. Filmin devamını izlemeyi isterdim. Çok güzel bir zaman geçirdik. Karne öncesinde güzel bir motive oldu”  ifadelerini kullandı.

Halime Nur Kara ise, “’Ejderham ve Ben’ filmini izleye geldim. Fragmanını izledim güzeldi. Yolculukta güzel geçti. Çok güzel bir filmdi. LGS sınavından sonra güzeldi” dedi.

mersinistikbal

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER