TOROSLAR’DA SÖZ ÇİFTÇİNİN

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın yöre çiftçisine söz verdiği Tarım Çalıştayı için hazırlıklar başladı. Çalıştayın her aşamasında çiftçi ve üretici söz sahibi olacak. Köylerde sandık kurulacak, açık kürsüler düzenlenecek. Bu etkinliklerle çiftçilerin görüş ve talepleri alınacak, sorunlar tespit edilecek. Bu sorunların çözüm yollarını çiftçiler ve üreticiler, tarım alanında uzman akademisyenlerle, odalarla ve belediye yöneticileriyle birlikte arayacak. Çalıştay sonunda ortaya çıkacak çözüm önerileri imkanlar dahilinde Toroslar Belediyesince hayata geçirilecek.

31 Mart 2024’te Toroslar Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız, yöre çiftçisinin üretimde, pazarlama ve dağıtımda söz ve yetki sahibi olabilmesi için ilçe belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacağına dair söz verdi. Toroslar Belediyesi, bu alandaki en önemli adımı önümüzdeki ay atacak. Tarım Çalıştayında başta Toroslar olmak üzere Mersin’de çiftçinin üretim, pazarlama, fiyatlandırma, dağıtım alanındaki sorunları tespit edilecek, bunlara ilişkin çözüm önerileri belirlenecek ve uygulanması için Toroslar Belediyesine sunulacak. Toroslar çiftçisi tüm bu süreçte izleyici değil, bizzat bu sürecin yürütücüsü olacak.

“KÖYLERDE AÇIK MİKROFON ETKİNLİĞİ OLACAK, ÇİFTÇİLER KONUŞACAK”

Vali Pehlivan, Mersin Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu Vali Pehlivan, Mersin Üniversitesi Öğrencileri İle Buluştu

Toroslar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinan Taylan Berk, çalıştay hazırlıkları kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Çalıştayın gerçekten sorunların tespit edilmesini, çözüm önerilerinin uygulanabilirliğini ve takibini sağlayan bir proje olmasını istediklerini ifade eden Berk, “Bu çalıştay masa başında hazırlanmak yerine sizlerin, üreticilerimizin dahil olduğu bir çalıştay olsun. Ardından da çıkan sonuçları uygulamaya dönüştürebileceğimiz sonuç elde edelim istiyoruz.  Çalıştay öncesinde bir arazi gezisi yapacağız. Ziyaretlerin ardından taleplerin aşağı yukarı belirlenebileceği bir panel düzenleyeceğiz. Panelde gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve ardından üreticilerimizi davet ettiğimiz açık mikrofon toplantısı yapılacak. Bu toplantıda herkes düşüncelerini, taleplerini, önerilerini ve eksik gördüğü konuları ifade edebilecek. Ancak bu toplantının konusu sadece tarımla ilgili olacak. Sonrasında çalıştayın konu başlıklarına göre masalar kurulacak. Bu masalarda, önder üreticilerimiz de dahil olmak üzere her kesimden insan fikirlerini beyan edebilecek. Çalıştaydan çıkan sonuçları değerlendirmek üzere bir toplantı daha yapacağız” şeklinde konuştu.

“SANDIKLAR KURULACAK, HERKES GÖRÜŞÜNÜ YAZIP SANDIĞA ATACAK”

Toroslar Belediyesinin Tarım Çalıştayı hazırlıklarına destek veren tarım yazarı, çiftçi Abdullah Aysu da “Köylerde sandıklar kurulacak. Bu sandıklar aracılığıyla, sadece tarımla ilgili olmak üzere, vatandaşlarımızın önerilerini, taleplerini, şikâyetlerini ve isteklerini alacağız. Bu sandıklar köylerde yaklaşık 15 gün boyunca kalacak. En nihayetinde, çalıştaydan çıkan sonuçlar ve gelen talepler doğrultusunda neler yapacağımızı belirleyip bir yol haritası çizeceğiz. Toroslar Belediyesi olarak kısa ve uzun vadeli bir program çıkaracağız. Öncelikli olarak hemen yapılabilecek işler hızla tamamlanacak. Daha sonra ise belirli bir plan ve program dahilinde diğer çalışmalar gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILDIZ: KÖYLÜLERİMİZİ ÇALIŞTAY’A DAVET EDİYORUZ

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da hafta sonları gezdiği kırsal mahallelerde vatandaşlara Tarım Çalıştayı hakkında bilgi verdi.

Yıldız, “Elbette ki belediyenin bütçesiyle tarımın birikmiş tüm sorunlarını çözmek mümkün değil. Ancak ocak ayı sonunda birkaç günlük bir çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. Bu çalıştay'da ülkemizin tarım alanında uzman isimlerini davet edeceğiz ve sorunları detaylı bir şekilde ele alacağız. Köylülerimizi de çalıştaya taşıyacak otobüsler ayarlayacağız. Bu sayede, tarımsal sorunların tespiti konusunda önemli bir mesafe kat etmiş olacağız. Çünkü tarımsal sorunlar çözülmediği sürece dünyadaki diğer hiçbir sorun çözülemez. İnsanların temel yaşam güdüsü, ayakta kalma çabasıdır ve bu çabanın gerçekleşebilmesi için tarım biliminin geliştirilip uygulanabilir hale gelmesi şarttır. Bu nedenle tarım meselesine ciddi şekilde eğilmeye ve somut adımlar atmaya kararlıyız” dedi.