Mersin Polisi Kalpazanlara Geçit Vermedi

Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesinde bulunan bir kuyumcuya, iki şahsın sahte 500 Amerikan Doları parayı 7335 TL karşılığında bozdurması akabinde bu paraları bankaya yatıracağı sırada sahte olduğunu öğrenen Kuyumcu B.K. isimli şahısın emniyete müracaatı ile Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlileri yapılan çalışma ile suçluları yakaladı.

Mersin Polisi Kalpazanlara Geçit Vermedi

  MERSİN POLİSİ KALPAZANLARA GEÇİT VERMEDİ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yetkililer tarafından yapılan açıklama da, “Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesinde bulunan bir kuyumcuya, birisi bayan olmak üzere kimliği belirsiz yabancı uyruklu iki şahsın sahte 500 Amerikan Doları parayı 7335 TL karşılığında bozdurması akabinde bu paraları bankaya yatıracağı sırada sahte olduğunu öğrenen Kuyumcu B.K. isimli şahsın müracaatı ile birlikte çalışmaya başlayan Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerimiz, yapılan araştırma ve kamera incelemeleri neticesinde aynı gün Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan bir başka kuyumcuya daha sahte para bozduracakları sırada, şahıslar yanlarında bulunan ve yine sahte olan 3000 Amerikan Doları ile birlikte yakalanmışlardır.

Yakalanan şahısların kimlik tespitlerinden yabancı uyruklu oldukları anlaşılan bayan şahıs ile diğer şahsın olaydan bir gün önce Mersin İline geldikleri ve Yenişehir İlçesinde bulunan bir günübirlik konaklama tesisinde kaldıkları bilgileri edinilerek Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı ile şahısların konakladıkları adreste yapılan arama neticesinde adreste bulunan Yabancı Uyruklu bir başka şahıs saklamış olduğu 7100 Amerikan Doları sahte para ile birlikte yakalanmıştır. 

Toplamda 10,600 Amerikan Doları sahte para ile birlikte ele geçirilen Yabancı Uyruklu üç şahıs Adli Mercilere teslim edilmişlerdir.

          Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2022, 14:11

İstikbalmersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER