ANAMUR’UN VERİMLİ TOPRAKLARI ALAKÖPRÜ SULAMASI İLE BEREKETLENİYOR

                                                        

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

22 Bin Dekar Verimli Tarım Arazisi Sulama Suyuna Kavuştu

SAHA EXPO Fuarına MTOSB’den 11 Firma Katıldı SAHA EXPO Fuarına MTOSB’den 11 Firma Katıldı

Çalışmaların devam ettiği Mersin Anamur Alaköprü Sulama İnşaatı hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Proje ile mevcut Anamur Sulaması ve Bozyazı Sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur sulamasının rehabilitasyonunu amaçlıyoruz.” dedi.

Projenin ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Mersin Anamur Alaköprü Sulaması İkmali kapsamında 69 bin 815 dekar cazibeli, 13 bin 785 dekar pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar tarımsal alanın sulaması yapılacaktır. An itibari ile Evciler Mahallesi, Akcami, Narince, Kötekler, Beyreli, Çarıklar, Bozdoğan ve Karalarbahşiş Mahallelerinin tamamında kapalı basınçlı sulama sistemi hizmete alınmıştır. Toplam 8 Mahallede 22 000 dekar verimli tarım arazisi sulama suyuna kavuşmuştur.” dedi.

Yöre Şartlarına Uygun Hareket Edilen Projenin %81’i Tamamlandı

İnşa çalışmaları devam eden Sulama Projesinde %81 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını belirten Genel Müdür Mehmet Akif Balta, Projeyi bitirmek için yöre şartlarına uygun hareket ettiklerine dikkat çekerek; “Projenin ana boru ve yedek hatları büyük oranda tamamlanmıştır. Sanat yapıları ve boru döşeme çalışmalarına ise devam ediyoruz. Anamur İlçesi’nde başta muz olmak üzere, pepino, papaya, ananas, avakado ve çilek gibi yüksek katma değerli tropik ürünlerin tarımı örtü altı seralarda yapılmaktadır. Bu nedenle boru hatlarını genel olarak yol olarak kullanılan arazilerde projelendirdik. Böylece Anamurlu çiftçilerimizin üretimini etkilemeden çalışma sürecimizi yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mersinli Çiftçilerin Geliri Artacak

Alaköprü Sulaması’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Alaköprü Sulama Projesi sayesinde 83 bin 600 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Halihazırda katma değeri yüksek ürünler üreten çiftçimizin birim alandaki işçilik ve enerji maliyeti de düşecek ve daha fazla üretim yapabilecek. Böylece Mersinli çiftçilerimizin geliri artacak.” dedi.

Editör: Rüştü Aydın