Mersin İstikbal
2022-09-24 19:07:12

Karar önemli

Rüştü Aydın

istikbal_33@hotmail.com 24 Eylül 2022, 19:07

Karar önemli

Kararım net!

Benim ki net değil!

Bilmem ki?

Acaba…

Düşünceler karışık ise kararsızlık vardır.

Bu konuda netim. Kesinlikle kararlıyım diyenlerin ise fikri vardır. Fikirlerin oluşması için kesinlikle bilgi sahibi olunması gerekir. Bilgiyi ise öncelikle kitap okuyarak elde etmek en uygun olanı. Sonra, haber kaynaklarının hepsini mümkün olduğunca takip etmeli ve insanlarla diyalog kurulmalı… Yani insanlarla konuşarak fikirlerin olgunlaşması sağlanmalı.

Fikir sahibi insanın kararı net olur dedik. Gerçekten öyledir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin “Adayımız Belli Kararımız Net!” sloganı ile düzenlediği mitingleri izliyorum. Sosyal medya paylaşımlarını takip ediyorum. En son Kayseri mitingi için Mersin’den gidenlerin paylaşımına “Kararlı insanlar, hayırlı yolculuklar dilerim” diye not düştüm…

Anket firmaları MHP’nin oylarını her seçim öncesinde düşük gösterirler. Geçtiğimiz en son seçimde de öyle oldu. Hatta MHP’nin oylarını azaltmanın peşine düşen emperyalist ajanların kurdurduğu partiler bazı MHP’lilerin yönünü döndürmesine rağmen MHP %11 oy aldı. Anketçiler barajın çok çok altında gösteriyorlardı.

Ülkemizde ekonominin iyi gitmemesi, hayat pahalılığının aşırı artması, firma sahiplerinin ekonomik sıkıntıda olması gibi sorunlar; 2001 yılında yine karşımıza çıkmış ve ben o yıllarda dövizle borçlanarak matbaa kurmuştum. Maalesef kriz nedeniyle dövizin artması ile birlikte iflas ettim. Tabi ki krizin çıkartılmasında ki amaç hükümetin yıkılmasıydı. (DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümeti de yıkıldı.)

Matbaamın iflasından sonra kararlı bir şekilde ekonomi ile mücadele ederek yaşamaya devam ettim. Tıpkı 2022 yılında yaşanan krizde olduğu gibi, kararlı bir şekilde yaşamaya devam ediyorum. Kararlı olmak çok önemlidir. Hele ülke meselesi olunca net karar vermeli insan.

Sosyal medyada ekonomik sıkıntıyı dile getiren bir arkadaşıma yazdım. Dedim ki; “Ekonomi elbette düzelir ama ekonomik bağımsızlığımızı kazanamazsak köle oluruz ve önümüze konuluna da razı oluruz. Bugün az veya çok eline bir kazanç geçiyorsa eğer, hiç geçmemesinden daha iyidir. Özgürlük için yaşamalıyız. Bunun için Kararlı olmalıyız. Ve bunu yapacak olanda Türk insanıdır. Çünkü devlet biziz, sensin, benim ve bizleriz.”

Evet 2022 yılı hayat pahalılığı ile emperyalist işgalci sömürücü ülkelerin tüm oyunlarını Türk milleti bozacaktır. Türk Milleti dün olduğu gibi bugünde kararlıdır.

“Ne Amerika ne Rusya ne Çin; Her şey tam bağımsız Türkiye için!”

Sağlıcakla Kalın!

Kararlı Kalın!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.