Mersin İstikbal
2023-09-20 15:19:58

AFETE HAZIRLIK İÇİN ÖRNEK BİR ÇALIŞMA TÜRK OCAKLARI ARAMA-KURTARMA EKİBİ (TOAK)

Ali Kaplan

20 Eylül 2023, 15:19

Kuruluşu 1912 yılına dayanan Türk Ocakları Ülkü olarak” Milli Kültürün (hars), ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuştur. Kısaca “Türk Milliyetçiliği” olarak da adlandırılan bu amaç, Derneğin Milli Ülkü (mefküre)” südür” (Tüzük md 2.).

Tüzüğünde yer alan bu ülkü çerçevesinde bir asırdan fazla bir süredir Türk Milleti ve kültürü için mücadele eden bir kuruluş.

6 Şubat 2023 de Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız büyük depremler bizlere afete her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmış oldu.

Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından afete her zaman ve her an toplumun tüm kesimlerinin hazır olması düsturuyla başlatılan gönüllülük çalışması.

Türk Ocakları Arama Kurtarma (TOAK) ile görevlendirilen Leyla Hanım; ilk günden itibaren fedakarca bir mücadele içerisinde.

Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi ve beraberinde oluşturulan sağlıkçılarla güzel bir organizasyon oluşturuldu.

Ağustos ayının son haftası önce Zonguldak Taş Kömürü İşletmelerinde daha da sonra da AFAD Eğitim Merkezi (Ankara)’n de eğitimler tamamlandı. Kısa bir süre içerisinde “Dağda Kamp ve konaklama” eğitimleri de tamamlandığında “Akreditasyon” süreci büyük ölçüde tamamlanacak.

Evet; hiç kullanmayalım diyoruz ama bu bilgiye de sahip olmalıyız.

1999 depreminde 76 gün 6 Şubat depreminde de 8 gün sahada görev yapan biri olarak bilgi sahibi oldukça “canları” kurtarmamız mümkün olacaktır.

Sağlıklı günler dileğiyle

info@alikaplan.net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.