3 Mayıs


Atalarım Türk, Anam Türk, Babam Türk, Ben Türk evladı Türküm dedim. Akıl ise Türk'te, Yürek ise Türk'te, Merhamet ise Türk'te;Adım, Soyadım, Sanım değil, Soyum, Ruhum, Yüreğim Türk dedim. 
“Doğruyum Çalışkanım Türküm! Ne Mutlu Türküm diyene!” dedim…
Türk'e, Türkçe'ye, Türklü'ğe ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve de  bağımsız olarak devamına   kim hizmet etmişse, alınteri ve emek harcamışsa onları anmaya devam edeceğim.
Mustafa Kemal Atatürk'ün “Heyecan ve hislerimin babası Namık Kemal, fikirlerimin babası ise Ziya Gökalp'tir” diyerek yücelttiği Ziya Gökalp, o gün Atatürk'e fikir babalığı yaparken bugünde Türk gençliğine fikir babalığı yapmaktadır. 
Çünkü; düne bu günden daha çok ihtiyacımız var. 
3 Mayıs 1944 günü, Türklüğün, Türkçülüğün tartışıldığı bir gündür. 
'Türkçülüğün Esasları'nı 100 yıl önce yazan Ziya Gökalp'ten sonra; adı ister Irkçılık Turancılık davası olsun isterse  Türkçülük ve Turancılık Davası olsun.  Ziya Gökalp'in övdüğü Türk ve Türkçülük 3 Mayıs 1944 yılında yargılanmıştır.
Bu davada yargılanıp sonra beraat eden Türkçüleri, Türk Milliyetçilerini; başta Merhum Alparslan Türkeş'i ve diğer rahmetlileri rahmetle anıyorum. Sağ olanlar varsa onlara da sağlık sıhhat diliyorum. 
3 Mayıs Türkçülük Günümüz Kutlu Olsun.
Türkçü Şair ve Yazarımız Ziya Gökalp'in Lisan üzerine yazdığı şiirinden bazı kıtaları sizlerle paylaşıyorum:  LİSAN Güzel dil Türkçe bize,
Başka dil gece bize.
İstanbul konuşması
En sâf, en ince bize.

… Uydurma söz yapmayız,
Yapma yola sapmayız,
Türkçeleşmiş, Türkçedir;
Eski köke tapmayız.


Yeni sözler gerekse,
Bunda da uy herkese,
Halkın söz yaratmada
Yollarını benimse.


Arapçaya meyletme,
İran a da hiç gitme;
Tecvîdi halktan öğren,
Fasîhlerden işitme.



Tûran’ın bir ili var
Ve yalnız bir dili var.
Başka dil var diyenin,
Başka bir emeli var.

Türklüğün vicdânı bir,
Dîni bir, vatanı bir;
Fakat hepsi ayrılır
Olmazsa lisânı bir.